enveloppe

Contact

ResQ BHV
Hoonhorst 15
7635NW Lattrop

ster

Dealer

Vivon

certificaat

Certificering

Oranje Kruis Nederlandse Reanimatie Raad


Opgeleid worden tot BHV'er

Een collega is druk bezig een machine te reinigen. Plotseling ontstaat er een kortsluiting in deze machine en breekt er een kleine brand uit. Het brandalarm gaat af en u hoort uw collega schreeuwen. U zorgt ervoor dat de gewonde collega wordt verzorgd stuurt andere collega's aan voor een ontruiming van het gebouw en laat de brandweer bellen. Zelf begint u met het blussen van de brand. Bij aankomst van de brandweer brengt u de bevelvoerder op de hoogte van de situatie. Zodra de brand is geblust blijkt de schade mee te vallen en uw collega is door de snelle hulp na een week rust weer volledig hersteld.

Door een goed opgeleid BHV team kan veel persoonlijk leed en materiele schade worden voorkomen binnen uw bedrijf. Mede door regelmatig te herhalen en oefenen blijft uw ploeg gemotiveerd en op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Vergeet dus niet naast de basisopleiding ook de herhalingen door ResQ BHV te laten verzorgen!

Opleidingen

Hieronder vindt u een kort overzicht van de opleidingen die aangeboden worden door ResQ BHV. Mocht u zelf nog idee├źn hebben voor cursussen die niet in deze lijst staan, maar die ook door ResQ BHV verzorgd zouden kunnen worden aarzel dan niet om een suggestie in te sturen.

BHVBedrijfshulpverlening
BasisopleidingIn de basisopleiding tot bedrijfshulpverlener wordt uw werknemer opgeleid tot volledig inzetbare BHV'er. In deze opleiding zit onder andere een cursus reanimatie en het blussen met kleine blusmiddelen.
HerhalingIn deze wettelijk verplichte jaarlijkse herhaling van de basisopleiding leert de BHV'er nieuwe technieken en wordt de bestaande kennis nog een keer opgefrist.
MaatwerkOmdat ieder bedrijf uniek is, is er binnen de cursussen voldoende gelegenhuid om deze toe te spitsen op de veiligheids situatie die in uw bedrijf van toepassing is.
BHV, brand en ontruimingMocht een hele cursus BHV niet nodig zijn, kan er ook gekozen worden voor een module waarin een deel van de cursus wordt behandeld. Deze module behelst het brand en ontruimingsgedeelte van de basiscursus, het eerst hulp deel zit in een andere module.
Eerste HulpEvenals bij de module BHV, brand en ontruiming behelst Eerste Hulp een deel van de basiscursus. In deze module worden zaken besproken en geoefend die te maken hebben met persoonlijk letsel.
AEDAutomatische Externe Defibrillator
BasiscursusVoor zowel bedrijven als organisaties en particulieren is deze cursus levensreddend. Leer omgaan met een AED die bij een hartritmestooris tot 80% meer levens redt dan reanimeren alleen.
HerhalingBij de AED herhalingscursus worden nieuwe technieken besproken en geoefend, maar ook wordt bestaande kennis opgefrist om zeker te zijn wat te doen als een AED nodig mocht zijn.
Reanimatie
Het gebruik van een AED alleen is niet voldoende om een leven te redden. Om een leven te redden moet er ook kennis en vaardigheid aanwezig zijn tot het reanimeren van een persoon. In deze cursus wordt aangeleerd hoe het best gereanimeerd kan worden, voor een zo hoog mogelijk overlevings percentage.
EHBOEerste hulp bij ongevallen
Overal gebeuren er wel kleine tot grotere persoonlijke ongelukken. Binnen de cursus EHBO worden vaardigheden aangeleerd over van het ontsmetten van een wond tot wat er gedaan moet worden bij een gebroken been.